one day, we imagined a change ....

one day, we imagined a change ....

Innovate Consultancy that promote the local clean energy production

Fòrum Àgora II: Jornada Vehicle Elèctric “Si t’has de moure, mou-te elèctric”

Ahir  va tenir lloc la Jornada sobre Vehicle Elèctric "Si t'has de moure, mou-te elèctric", organitzada pel Fòrum Àgora a l'ETSEIB.

Sense dubte va estar una Jornada molt interessant on es van posar de manifest  diferents punts de vista al voltant del present i el futur de la mobilitat.  

Del que es va parlar, em quedo amb el que es va dir durant la intervenció de la Sra. Cristina Castells  i el Sr. Àngel López  (Ajuntament de Barcelona): “La clau és canviar el model de mobilitat. No repliquem el que tenim. Replantegem-nos tot el sistema”.

Estic totalment d’acord. Potser substituir els vehicles actuals per vehicles elèctrics no és ni de lluny el que necessitem per apropar-nos a una mobilitat realment eficient i sostenible. Realment necessitem el vehicle que tenim si només l’utilitzem puntualment? El vehicle elèctric hauria de tenir les mateixes prestacions que qualsevol vehicle de benzina o gasoil? Com deia el Sr. Arturo Pérez de Lucia (Director de AEDIVE) “exigim al vehicle elèctric el que no ens plantegem exigir-li al nostre vehicle. Al que tenim, aquell que ens vam comprar per anar de vacances a Cadis un cop a l’any, no li demanem que la resta de l’any tingui un baix consum i sigui més eficient. En canvi, al vehicle elèctric si li exigim una autonomia que potser només necessitarem un cop a l’any”.

A títol individual crec que l’avenç en la mobilitat elèctrica i sostenible va de la mà de l’educació. Tant important com avançar tecnològicament, treballant en aconseguir bateries de major capacitat i menor dimensió, per exemple, és avançar en la cultura d’una nova mobilitat, la que necessitarà una ciutat que treballa per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Si la clau és canviar el model de mobilitat, treballem tots des d’ara per definir aquest nou model i impregnem-lo als ciutadans per a que la cultura de la mobilitat sostenible i eficient sigui un fet que faci realitat el nou model.

A OTEM2000 treballem per donar solucions innovadores en generació d’energia i eficiència energètica per a que la mobilitat elèctrica del futur sigui també una mobilitat 0,0 emissions en la seva totalitat. Les Energy Road i els carrils bici solars són un exemple del que OTEM2000 pot aportar a la mobilitat elèctrica i sostenible.

Blog Stats

  • Total posts(10)
  • Total comments(1)

Forgot your password?